"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

AURIS® FÜL- ÉS TESTGYERTYA

Forgalmazza: Faragó László 6000 Kecskemét, Petőfi Sándor U. 7 3/77 , Ár: 250 Ft/db

Az AURIS® fül- és testgyertyát prof. dr. Török Szilveszter és Faragó László természetgyógyászok több éves kutatómunkájuk alapján fejlesztették ki, amely ötvözi az amerikai hopi indiánok és az ősi kínai fülgyertya pozitív tulajdonságait. A FENG SHUI elve alapján készült és az öt elem harmóniája rendkívüli gyógyító hatással bír. A gyertyán lévő legerősebb gyógyító tibeti mantra rezgései fokozzák annak hatásfokát.
Az AURIS® márkanevű fül- és testgyertya papírba göngyölt alufóliából (ez a hőhatást fokozó hőtükör) és méhviasszal vagy speciális élelmiszeripari célú paraffinnal bevont természetes alapanyagú vászonból készült. A gyertya égésének hatására meleg és enyhe szívóhatás (vákuum) jön létre, mely nyomásszabályozó, nyomáskiegyenlítő, mélytisztító, relaxáló és gyógyító hatást vált ki.

AZ AURIS® FÜLGYERTYA ajánlható:

krónikus nátha, allergiás orrfolyások, enyhe és középfokú mandulagyulladás esetén antibiotikus védelem mellett, rágóizületi panaszok, fül és körülötte lévő lágyrészek fájdalma, fülzúgás, enyhe és közepes halláscsökkenés, fül eredetű enyhe és közepes mértékű szédülések, középfülgyulladás enyhébb formája, neuraszthéniás ideges panaszok szomatizáció nélkül, migrénes fejfájások, fülzsírdugók, erős fizikai igénybevétel és stresszhatások esetén.

Ellenjavallatok:

akut gyulladás fülben, gennyes (purulens) fülgyulladások, ekzemás, psoriasisos, seborrhoeás bőrelváltozások, dobhártya sérülése, perforációja vagy hiánya esetén, ismeretlen eredetű kivizsgálatlan fejfájásos beteg, rosszindulatú daganatos betegség, magas vérnyomás, méhviasz vagy paraffin égéstermék allergia.

Kezelési útmutató:

Előkészítünk 2 darab fülgyertyát, gyufát, 10x10-es gézlapot, pamutvászon vagy alufólia fejvédőt, melynek közepén akkora lyukat vágunk, hogy a fül kiférjen rajta, egy pohár vagy tál vizet és ollót.
A páciens részletes kikérdezése után, ha természetgyógyász végzi, a kórházi zárójelentések, laboreredmények átnézése után kezdhető el a kezelés.
A pácienst megfelelő hőmérsékletű, huzatmentes helységben csendes, nyugodt körülmények között oldalára fektetjük. Ezután ráterítjük a pamutvászon vagy alufólia fejvédőt, a páciens a fejét úgy tartsa, hogy hallójárata függőleges legyen. A fülgyertya alsó részére egyrétegű steril gézlapot helyezünk, mely megakadályozza, hogy a gyertya égéstermékeként létrejövő hamu vagy az esetlegesen megfolyt gyertya alapanyaga a hallójáratba jusson. A gyertya viaszos végét meggyújtjuk és alsó végét az alatta lévő gézzel a függőleges hallójáratba illesztjük oly módon, hogy az tömören illeszkedjen a fülben és a leszálló füst ne kerüljön a páciens szemébe.
Tilos a gyertya szárát összelapítani! A gyertya égésének első szakaszában a leszálló meleg levegő és füst vérbőséget okoz a fül környékén, a második szakaszban a kialakult vákuum hatására a meleg levegő felfele áramlik és ez által salakanyagok távozhatnak a fül külső hallójáratából.
A kezelés alatt a páciens különböző hangokat hallhat, sistergést, pattogást és enyhe meleget érez, melyről folyamatosan tájékozódunk. A kezelés során esetlegesen fellépő bármilyen fájdalom vagy kellemetlen érzés esetén az eljárást azonnal abba kell hagyni!
Ez praxszisunkban eddig még nem fordult elő! Célszerű a gyertyát az égés félidejében egy pillanatra kiemelni és az elégett részeket a víz felett ollóval levágni, szükség esetén a reflektort enyhe rázással megtisztítani az égésterméktől és a gézlapot az eltömődés lehetősége miatt kicsit elmozdítani és a fülbe visszahelyezni. A gyertyát a piros jelig kell elégetni, majd kivesszük a fülből és az odakészített vízbe mártva eloltjuk. A gyertya égésideje körülbelül 15-20 perc.
A megmaradt reflektorrészt szétvágjuk és ellenőrizzük tartalmát. A hallójáratot is megnézzük, mert esetleg zsírdugó maradhat benne. A kezelés alkalmával mindkét fület gyertyázzuk, ellenkező esetben a páciens féloldaliságot érezhet a fejében. A kezelés után ajánlatos a pácienset 20-30 percig pihentetni, téli hidegben a kezelés után csak betakart füllel lehet kimenni a szabadba.
Krónikus betegségek esetén 7 napig naponta 1-1 kezelést végzünk, ezután szükség szerint hetenként 1-1 kezelést.
Otthoni kezelés esetén legjobb időszak 17-19 óra között van, ami megfelel a vesék kínai órájának. (A kínai medicína szerint a vesék a fülre nyílnak, ami azt jelenti, hogy fülpanaszok esetén mindig érdemes a vesét is kezelni.) A gyógyító hatás fokozható, a fülzónák reflexmasszázsával (a láb kisujja és a mellette lévő ujj felel meg a fülzónának és ezek keresztbehatnak, vagyis a jobb láb ujjai a bal fülre és fordítva,) gyógynövényekkel, gyógyteákkal (fagyöngy vizes kivonata, svédkeserű, kakukkfűolaj, martilapu levele, kövirózsa levele stb.) és kezelés közben a talpak melegítésével (talpnagyságúnál nagyobb, sóval töltött és kellően felmelegített vászonzacskó segítségével).

AZ AURIS® TESTGYERTYA alkalmazási területei:

Tapasztalataink szerint a testgyertyával - köldökön égetve - jól kiegészíthető a hasüregi betegségek (pl: bélrenyheség, gyulladások, fekélyek, ciszták, menstruációs panaszok stb.) kezelése. Javasolható a gyertyás kezelés fájó testrészek (pl: gerinc), izületek, reflexzónák, akupresszúrás pontok kezelése a fájdalomcsillapító, oldó és energetizáló hatás miatt.

Ellenjavallat:

Rosszindulatú daganatos megbetegedés, heveny gyulladás, méhviasz vagy paraffin égésterméke iránti allergia.

Kezelési útmutató:

Előkészítünk egy testgyertyát, gyufát, 2db 10x10 cm-es gézlapot, 30x30 cm-es, középen lyukas alufóliát és egy pohár vizet.
A páciens részletes kikérdezése, kórházi zárójelentések, laboreredmények áttekintése. A kezelést tiszta, jól temperált, huzatmentes helyiségben végezzük a fekvő betegen. A kezelendő területet kezelés előtt száraz, tiszta kézzel rövid ideig megmasszírozzuk. A páciens úgy feküdjön, hogy a gyertyát a kezelendő felületre téve zárjon és függőleges legyen.
A gyertya reflektor felöli végére helyezzük a kétrétegű gézlapot. A testre borítjuk a 30x30 cm-es alufóliát úgy, hogy a lyuk a kezelendő felületre essen. Meggyújtjuk a gyertya fáklya részét és a gézszűrővel a kezelendő felületre helyezzük. Enyhe nyomás mellett a fáklyán lévő piros jelig égetjük a gyertyát (ekkor meleg és fokozatos szívó hatás keletkezik), majd a vízben eloltjuk. A megmaradt reflektorrészt szétvágjuk, és ellenőrizzük annak tartalmát.
Kezelés közben folyamatosan tájékozódunk mit érez a páciens. Tilos kezelés közben a gyertyát összenyomni, összelapítani! A kezelés során fellépő bármilyen fájdalom esetén a kezelést abba kell hagyni! (Bár ez praxisunkban még nem fordult elő.)
Krónikus esetben egy hétig naponta 1-2 kezelés. Akut esetben naponta 2-3 testgyertya elégetése javasolt. A gyógyító hatás fokozható más természetgyógyászati módszerekkel.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! A gyertya nyílt lánggal ég, tehát fokozottan tűzveszélyes! Az előírt óvó-védő rendszabályokat szigorúan be kell tartani! Gyermektől elzárva tartandó.

Sokfajta fül- és testgyertyát lehet kapni. Miért jobb az AURIS® a többinél?

1. Hőtükör található az alsó részében, amely a hatást fokozza.
2. 15-20 percig ég. Kapható olyan fülgyertya is, amely 6 perc alatt elég.
3. 62 ºC-on olvadó speciális élelmiszeripari minőségű paraffinból készül, aminek a legmagasabb a hőfoka.
4. Nagy, korommentes lánggal ég, ezáltal erősebb a vákuum hatás, a vérbőség.
5. Hatását fokozza a gyertyán található tibeti gyógyító mantra rezgése.

Jó egészséget kívánunk:
prof. dr. Török Szilveszter, Faragó László