"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

Tanfolyamok

A tanfolyamok helyszíne Budapest és Kecskemét.
Oklevelet angol-magyar, német-magyar és spanyol-magyar nyelven kapnak a hallgatók, melyre hazánkban frissítő masszázsra engedély kiváltható és bizonyos országokban, hajókon is dolgozhatnak vele. Gyógymasszőröknek külföldön 50 órás lymphoedema drainage tanfolyam szükséges ahhoz hogy az egészségügyben dolgozhassanak

NÉPI PIÓCA KEZELÉSEK (2 nap) 45.000 FtIdőpontok:

A piócák gyógyászati felhasználása több ezer évre tekint vissza, a természet egyik csodája ez a kis élőlény.
A tanfolyamon megismerheti az ősi piócakezelések történetét, az Ókortól mostanáig.

Valamikor Magyarország pióca nagyhatalom volt. Évente 20 000 000 piócát exportált a Európa és a földközi tenger menti országokba.
Napóleon is több milliót vásárolt a hadserege számára tőlünk. A Talmudban, a Zsidók törvénykönyvében is van egy leírás, hogyan kell használni a piócát gyógyításnál. A Görög orvos, Galénosz, Marcus Aurelius császár udvari orvosa is rendszeresen alkalmazta, de bármelyik királyi udvarban is használatos volt.
Hazánkban 1961-ig még lehetett kapni orvosi piócát a gyógyszertárakban, és leírás van róluk az alábbi könyvekben :
Gyógyszertan-Méregtan-Gyógyszerrendelés (Medicína Könyvkiadó Bp 1959.), Gyógyszerésztechnikusok kézikönyve (Medicína Könyvkiadó Bp 1960.). Ezután valamilyen oknál fogva eltűnt a gyógyszertárakból. 2004 óta hivatalosan az USA-ban és Németországban orvosi-gyógyászati segédeszköz. Hollywoodi világsztárok Bécsbe járnak fiatalíttatni magukat pióca kezeléssel.
Alkalmazzák a környező országokban: Ausztria, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Oroszország. Lengyelországban a munkanélkülieknek az állam kifizeti a tanfolyamot.
A tanfolyamon vesszük az ellenjavallatokat, javallatokat, pióca gyógyításának hatásmechanizmusát, tartásának feltételeit, pióca anatómiáját, szükséges segédeszközöket, hogyan és hova kell felhelyezni.
Az évezredes tapasztalatok alapján, sok betegségre van jótékony hatása pl: visszérpanaszok, visszértágulat, gyulladásos folyamatok, vérömlenyek, érszűkület, magas vérnyomás, májméregtelenítés, ízületi problémák, ödémákra, porckorongsérv, plasztikai sebészet stb...
A tanfolyam elvégzése hazánkban gyógyításra nem jogosít fel, mindenki csak orvosi felügyelet mellett, saját felelősségére családon belül alkalmazhatja. Remélem a közeljövőben ez a gyógymód hivatalosan is engedélyezett lesz és több ezer új munkahelyet lehet vele teremteni az egészségügyben, természetgyógyászatban, wellness hotelokban. Jelen pillanatban piócatanfolyamot végzett magyar természetgyógyász Ausztriában és Németországban piócaterápiát alkalmazhat az ottani törvények szerint.
FONTOS: csak steril "piócagyárban tenyésztett" piócákat használunk amelyek Berlinből, vagy Bukarestből származnak.

Javallat - Ellenjavallat - Kérdések és válaszok

Oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

Tanfolyamról készült fotók megtekintéséhez kattintson ide!

A HOSSZÚ ÉLET TITKAI, fiatalodj velem
(1 nap) 18.000 Ft

Időpontok:

Egészség, fiatalság, életenergia.

Több mint két évtizedes természetgyógyász gyakorlat és tapasztalat után állítottam össze ezt az egy napos tanfolyamot.
Módszerek rendszeres alkalmazásával megőrizhetjük egészségünket és lassíthatjuk szervezetünk fizikai és mentális öregedését.

Kilenc gyakorlat, kilenc bölcsesség.

Gyakorlatok:
1 - Professor Zhu Zong Xiang : Élj száz évet egészségesen a "3-1-2" meridián gyakorlatokkal.
2 - Fiatalság forrása, öt tibeti jógagyakorlat.
3 - "Chiao-hua-kung", fogyasztó harmonizáló kínai légzésterápia.
4 - Fiatalító tibeti légzés.
5 - Orvosi pióca terápia a gyakorlatban.
6 - Dr. Zalmanov féle három fajta terpentines fürdő, kapilláristerápia és a vele gyógyítható betegségek.
7 - Breuss-féle léböjtkúra.
8 - Máj méregtelenítés felsőfokon.
9 - Niacinos méregtelenítés.

Bölcsességek:
1 - Ha szereted amit csinálsz, sose fogsz dolgozni.
2 - Az élet szép, csak tudni kell kivel.
3 - Boldog vagy, ha elégedett vagy azzal ami van, és elégedett azzal ami nincs.
4 - Mindig tudsz adni, ha a szíved tele van szeretettel.
5 - Mi a különbség egészséges és beteg ember között? Egészséges embernek, egészséges - beteg embernek, beteges szokásai vannak.
6 - Soha ne a más boldogtalanságán legyél boldog, és ne a más szegénységén gazdagodjál.
7 - Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek.
8 - Ameddig harag és gyűlölet él a szívedben, nem lehetsz boldog.
9 - Ha nincs időd az egészségre, lessz időd a betegségre.

A tanfolyamon a felsorolt kilenc gyakorlatot mindenki elsajátíthatja, és napi szinten ideje fü gvényében alkalmazhatja (lásd a 9. bölcsességet).

A 3-1-2 Oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

FOGYASZTÓ És HARMONIZÁLÓ LÉGZÉSIdőpontok:
(Kínaiul: "Chiao-hua-kung", azaz emésztést segítő gyakorlatok.)
Kínában az éhező koldusok és szerzetesek fejlesztették ki. A légzéstechnikával nyugodtabbak leszünk és elősegítjük a felesleges zsír elégetését, valamint megszüntetjük az éhségérzetet. Feltöltődünk energiával és energiaharmonizálás jön létre a fizikai- és energiatestünkben.

KÍNAI MASSZÁZS (4 nap) 64.000 Ft

Időpontok:

A kínai masszázsról a legrégebbi leírás "a Sárga Császár belgyógyászati könyvé"-ben található. Az egyik legősibb masszázsfajta, mely egyre jobban elterjed a világon, mivel hatékonysága egyedülálló. A masszázs alapfoka az AN MO családtagoknak, barátoknak javasolható. A TUINA azaz orvosi masszázs, a kórházakban a legnépszerűbb, pedig sokkal költségesebb az akupunktúránál, de a kínai emberek ezt többre értékelik. A tanfolyam a Pekingi Központi Masszázskórház oktató anyagára (videó és könyv) épül, ahol 70 orvos gyógyít (akiknek fele vak vagy gyengénlátó) és évszázadok óta, nemzedékről nemzedékre adják át a tradicionális tudást. A kínai masszázs speciális masszázsfogásokat, akupresszúrát és csontkovácsolást alkalmaz. Fő célja a harmónia helyreállítása a szervezetben és az emberben.

NYIROKMASSZÁZS (5 nap) 80.000 Ft

Időpontok:

Kezdő 1., 2. nap

Speciális lágy masszázs a nyirokrendszeren keresztül az intersticiális folyadék levezetésével méregtelenít, javítja az izületek, izmok, belső szervek vérellátását. Megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, a mobilizálható ödémákat, cellulitist és csökkenti a fibrózis kialakulását. Alkalmazható orvosi javallatra műtét utáni traumáknál, reumás és egyéb izületi betegségeknél, stb. A nyirokkeringés anatómiai ismeretére épülő speciális masszázs amilyen lágy, olyan hatékony és meditatív állapotban a hatékonysága többszörösére nő. Az alaptanfolyamon a résztvevők elsajátítják a nyirokmasszázs alapfogásait és megtanulják alkalmazni egészséges embereken. A tanfolyam ajánlható gyógymasszőr, gyógytornász és természetgyógyász végzettségűeknek. Valamint laikusoknak otthoni, családon belüli alkalmazásra.

Fogyasztó nyirok- és cellulit masszázs 3. napA zsírdepóban a zsírsejtekben lerakódott méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak. KÍNAI gyógymódok és nyirokmasszázs ötvözése hatékony, fájdalommentes, könnyen elsajátítható, családon belül alkalmazható.

Haladó 4., 5. nap

A haladó tanfolyamon ismertetjük az ödémák fajtáit és különböző betegségek gyógyításának javallatait, ellenjavallatait, valamint a nyirokkeringést segítő konszenzuális-, reflex- és akupresszúrás-, neurolymphatikus, neurovasculáris pontok helyét.

Oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

Tematika megtekintéséhez kattintson ide!

REIKI (1 nap) 1-es szint: 8.000 Ft, 2-es szint: 16.000 Ft
Időpontok:

Egyetemes életerő, kozmikus energia közvetítése kézrátéttel. Csakratisztítás, meditáció, távgyógyítás, misztikus beavatás. Betegségek okai. Önismeret, életcél.

TRANSZLÉGZÉS, REGRESSZIÓ (2 nap) 45.000 FtIdőpontok:

A transzlégzés egy olyan technika, amely a tudatalattiban lerakódott testi, lelki sérülések, problémák felszínre hozatalával megszünteti azokat a feszültségeket, melyeknek nem tudjuk az okát. Ez lehet gyermekkori, születési, magzati vagy előző életbeli trauma. A személyes megtapasztaláson túl a technikát és ellenjavallatait is megtanulhatod. Javasolt természetgyógyászoknak, reikiseknek, agykontrollosoknak és azoknak, akik meg akarnak szabadulni feszültségeiktől.

Oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

TRADÍCIONÁLIS THAI MASSZÁZS (4 nap) 64.000 Ft

Időpontok:

A thai masszázs az ősi távol-keleti gyógymódok egyike, amely a csontkovácsok bibliájának tekinthető. A lazító, frissítő, nyújtó gyakorlatokon túl számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas. A fizikai test, az izmok gyúrása helyett, az ember energiatestével foglalkozik. A meridiánok és izületek energetikai blokkjainak oldására, izületek ki- és helyremozgatására alkalmas. Különböző nyújtó gyakorlatokat tartalmaz. A thai masszázs a masszőrtől végig komoly meditatív ráhangolódást és koncentrációt igényel. Gyógymasszőri ismeretek és orvosi felügyelet nélkül csak egészséges emberen végezhető.
Ez a tanfolyam 40 órás gyakorlatnak megfelel az AMM vizsgánál.

Oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

CSONTKOVÁCS TANFOLYAM (2 nap) 45.000 FtIdőpontok:

A tanfolyamon közérthető egyszerűséggel ismertetjük az emberi idegrendszert, izom- és csontvázrendszert, izületek működését, kimozgathatóságukat. Főbb betegségek ismertetése. Javallat, ellenjavallat. Ülve, állva és fekve végrehajtható manipulációk. Fenti tanfolyamon való részvételhez komoly szellemi ráhangolódás, manuális ügyesség és rátermettség szükséges. Csak azok jelentkezzenek, akik úgy érzik, rendelkeznek ezen képességekkel. A tanfolyamon való részvétel nem ad működési engedélyt. Kezdetben csak egészséges embereken javasolt gyakorolni.

BACH-VIRÁGTERÁPIA (1 nap) 18.000 Ft

Időpontok:

Gyors, hatékony, kockázatok nélküli módszer. A lelki egyensúly helyreállításával a harmónia a fizikai testben is megvalósul, és betegségeink megszűnnek. A harmadik évezred gyógymódja a virágokban lakozó gyógyító energiákat alkalmazza. Bemutatjuk radiesztéziás eszközökkel, izomteszttel, Bach kártyával, verbálisan, intuícióval és testtérkép alapján a megfelelő virágeszenciák kiválasztását. Dr. Edward Bach életművének ismertetése.
Letöltheto minta tesztlap

BIOENERGIA (2 nap) 45.000 Ft
Időpontok:


Ez a tanfolyam ismerteti a bioenergiával történő gyógyítás alapjait, hatásmechanizmusát. Az emberi energia-testeinek felépítését, funkciós zavarainak okát, megszüntetésüknek lehetőségeit. Különböző iskolák, stílusok (moszkvai, kijevi, alma-atai, bulgár, stb.) módszerek közötti hasonlóságok és eltérések ismertetése.

A tanfolyamon megtanulhatjuk az inga és a lengyel-pálca használatát, a földsugárzás mérés szabályait, emberi test aura és csakra mérését.

Részletfizetési lehetőség megbeszélés szerint! Szeretettel várok mindenkit, akit taníthatok, és akitől tanulhatok...
A tanfolyamok elegendő számú jelentkező esetén indulnak. Időpontokat a résztvevőkkel egyeztetem.
A tanfolyamokra jelentkezni lehet e-mailben és telefonon.
Telefon: 06-76/485-430
Mobil: 06-30/2492-420
E-mail: info.medicineman@gmail.com

Általam ajánlott egyéb tanfolyamok:

TIBETI HANGTERÁPIA ALAPTANFOLYAM (1 nap)
A tanfolyamot Balla Tibor tartja.
Tibeti zengőtálakkal és különféle keleti szertartási eszközökkel történő kezelés, térharmonizálás, víz energetizálása, állapotfelmérés, csakratisztítás, stresszoldás elsajátítása, sok-sok gyakorlással. Zengőtálak megszólaltatása mesterfokon.
Egyéb információ 06-30-968-6162, www.balla-hangterapia.hu