"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

Tanfolyamok

A tanfolyamok helyszíne Kecskemét, ahol a családias hangulatú környezetben várom a tanulni vágyókat. Az oktatás ideje alatt szállást biztosítok.
OKÉV engedély számos angol-magyar, vagy német-magyar és spanyol-magyar nyelvű oklevelet kapnak a hallgatók, melyre hazánkban frissítő masszázsra engedély kiváltható, és bizonyos országokban, hajókon is dolgozhatnak vele.

NÉPI PIÓCA KEZELÉSEK (2 nap) 45.000 Ft
Időpontok:
A piócák gyógyászati felhasználása több ezer évre tekint vissza, a természet egyik csodája ez a kis élőlény.
A tanfolyamon megismerheti az ősi piócakezelések történetét, az Ókortól mostanáig.
Az Ajurvédátol az Egyiptomi, Görög, középkortól-tól a XXI. századi orvosi, klinikai alkalmazásáig.
Valamikor Magyarország pióca nagyhatalom volt, 20 000 000 piócát exportált a Európa és a földközi tenger menti országokba évente.
Napóleon is több milliót vásárolt a hadserege számára tőlünk. A Talmudban, a Zsidók törvénykönyvében is van egy leírás, hogyan kell használni gyógyításnál. A Görög orvos, Galénosz, Marcus Aurelius császár udvari orvosa is rendszeresen alkalmazta, de bármelyik királyi udvarban is használatos volt.
Hazánkban 1961-ig még lehetett kapni orvosi piócát a gyógyszertárakban, és leírás van róluk az alábbi könyvekben :
Gyógyszertan-Méregtan-Gyógyszerrendelés (Medicína Könyvkiadó Bp 1959.), Gyógyszerésztechnikusok kézikönyve (Medicína Könyvkiadó Bp 1960.). Ezután valamilyen oknál fogva eltűnt a gyógyszertárakból. 2004 óta hivatalosan az USA-ban és Németországban orvosi-gyógyászati segédeszköz. Hollywoodi világsztárok Bécsbe járnak fiatalíttatni magukat pióca kezeléssel.
Alkalmazzák a környező országokban: Ausztria, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Oroszország. Lengyelországban munkanélkülieknek az állam kifizeti a tanfolyamot.
A tanfolyamon vesszük az ellenjavallatokat, javallatokat, pióca gyógyításának hatásmechanizmusát, tartásának feltételeit, pióca anatómiája, szükséges segédeszközök, hogyan és hova kell felhelyezni.
Az évezredes tapasztalatok alapján, sok betegségre van jótékony hatása pl: visszérpanaszok, visszértágulat, gyulladásos folyamatok, vérömlenyek, érszűkület, magas vérnyomás, májméregtelenítés, ízületi problémák, ödémákra, porckorongsérv, plasztikai sebészet stb...
A tanfolyam elvégzése gyógyításra nem jogosít fel, mindenki csak orvosi felügyelet mellet, saját felelősségére családon belül alkalmazhassa. Remélem a közeljövőben ez a gyógymód hivatalosan is engedélyezett lesz az egészségügyben, természetgyógyászatban, és több ezer új munkahelyet lehet vele teremteni az egészségügyben, természetgyógyászatban, wellness hotelokban. Jelen pillanatban piócatanfolyamot végzett magyar természetgyógyász Ausztriában piócaterápiát alkalmazhat az ottani törvények szerint,egy kezelés ára általában 80 euro plussz a feltett piócák ára 10 euro/db.
FONTOS: csak steril "piócagyárban tenyésztett" piócákat használunk amelyeket Berlinből, vagy Bukarestből hozatunk.

FOGYASZTÓ LÉGZÉS
Időpontok:
(Kínaiul: "Chiao-hua-kung", azaz emésztést segítő gyakorlatok.)
Kínában az éhező koldusok és szerzetesek fejlesztették ki. A légzéstechnikával nyugodtabbak leszünk és elősegítjük a felesleges zsír elégetését, valamint megszüntetjük az éhségérzetet. Feltöltődünk energiával és energiaharmonizálás jön létre a fizikai- és energiatestünkben.

KÍNAI MASSZÁZS (4 nap) 64.000 Ft
Időpontok:

A kínai masszázsról a legrégebbi leírás "a Sárga Császár belgyógyászati könyvé"-ben található. Az egyik legősibb masszázsfajta, egyre jobban elterjed a világon, mivel hatékonysága egyedülálló. A masszázs alapfoka az AN MO családtagoknak, barátoknak javasolható. A TUINA azaz orvosi masszázs, a kórházakban a legnépszerűbb, pedig sokkal költségesebb az akupunktúránál, de a kínai emberek többre értékelik. A tanfolyam a Pekingi Központi Masszázskórház oktató anyagára (videó és könyv) épül, ahol 70 orvos gyógyít (akiknek fele vak és gyengénlátó) és évszázadok óta, nemzedékről nemzedékre a adják át a tradicionális tudást. A kínai masszázs speciális masszázsfogásokat, akupresszúrát és csontkovácsolást alkalmaz. Fő célja a harmónia helyreállítása a szervezetben és az emberben.

NYIROKMASSZÁZS (5 nap) 80.000 Ft
Időpontok:

Kezdő 1., 2. nap

Speciális lágy masszázs a nyirokrendszeren keresztül az intersticiális folyadék levezetésével méregtelenít, javítja az izületek, izmok, belső szervek vérellátását. Megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, a mobilizálható ödémákat, cellulitist és csökkenti a fibrózis kialakulását. Alkalmazható orvosi javallatra műtét utáni traumáknál, reumás és egyéb izületi betegségeknél, stb. A nyirokkeringés anatómiai ismeretére épülő speciális masszázs amilyen lágy, olyan hatékony és meditatív állapotban a hatékonysága többszörösére nő. Az alaptanfolyamon a résztvevők elsajátítják a nyirokmasszázs alapfogásait és megtanulják alkalmazni egészséges embereken. A tanfolyam ajánlható gyógymasszőr, gyógytornász és természetgyógyász végzettségűeknek. Valamint laikusoknak otthoni, családon belüli alkalmazásra.

Fogyasztó nyirok- és cellulit masszázs 3. nap

A zsírdepóban lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak. KÍNAI gyógymódok és nyirokmasszázs ötvözése hatékony, fájdalommentes, könnyen elsajátítható, családon belül alkalmazható.

Haladó 4., 5. nap

A haladó tanfolyamon ismertetjük az ödémák fajtáit és különböző betegségek gyógyításának javallatait, ellenjavallatait. A nyirokkeringést segítő konszenzuális-, reflex- és akupresszúrás-, valamint neurolymphatikus, neurovasculáris pontok helyének megtanulása.

REIKI (1 nap) 1-es szint: 8.000 Ft, 2-es szint: 16.000 Ft
Időpontok:

Egyetemes életerő kozmikus energia közvetítése kézrátéttel. Csakra tisztítás, meditáció, távgyógyítás, misztikus beavatás. Betegségek okai. Önismeret, életcél.

TRANSZLÉGZÉS, REGRESSZIÓ (2 nap) 32.000 Ft
Időpontok:

A transzlégzés egy olyan technika, amely a tudatalattiban lerakódott testi, lelki sérülések, problémák felszínre hozatalával megszünteti azokat a feszültségeket, melyeknek nem tudjuk az okát. Ez lehet gyermekkori, születési, magzati vagy előző életbeli trauma. A személyes megtapasztaláson túl a technikát és ellenjavallatait is megtanulhatod. Javasolt természetgyógyászoknak, reikiseknek, agykontrollosoknak és azoknak, akik meg akarnak szabadulni feszültségeiktől.

TRADÍCIONÁLIS THAIMASSZÁZS (4 nap) 64.000 Ft
Időpontok:

A thai masszázs az ősi távol-keleti gyógymódok egyike, amely a csontkovácsok bibliájának tekinthető. A lazító, frissítő, nyújtó gyakorlatokon túl számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas. A fizikai test, az izmok gyúrása helyett, az ember energiatestével foglalkozik. A meridiánok és izületek energetikai blokkjainak oldására, izületek ki- és helyremozgatására alkalmas. Különböző nyújtó gyakorlatokat tartalmaz. A thai masszázs a masszőrtől végig komoly meditatív ráhangolódást és koncentrációt igényel. Gyógymasszőri ismeretek és orvosi felügyelet nélkül csak egészséges emberen végezhető.
Ez a tanfolyam 40 órának megfelel az AMM vizsgánál.

CSONTKOVÁCS TANFOLYAM (2 nap) 32.000 Ft
Időpontok:

A csontkovács tanfolyam előtt ajánlott az auradiagnosztika és a Thai masszázs tanfolyam, vagy pedig gyógy-masszőri végzettség. A tanfolyamon közérthető egyszerűséggel ismertetjük az emberi idegrendszert, izom- és csontvázrendszert, izületek működését, kimozgathatóságukat. Főbb betegségek ismertetése. Javallat, ellenjavallat. Ülve, állva és fekve végrehajtható manipulációk. Fenti tanfolyamon való részvételhez komoly szellemi ráhangolódás, manuális ügyesség és rátermettség szükséges. Csak azok jelentkezzenek, akik úgy érzik, rendelkeznek ezen képességekkel. A tanfolyamon való részvétel nem ad működési engedélyt. Kezdetben csak egészséges embereken javasolt gyakorolni.

BACH-VIRÁGTERÁPIA (1 nap) 16.000 Ft
Időpontok:

Gyors, hatékony, kockázatok nélküli módszer. A lelki egyensúly helyreállításával a harmónia a fizikai testben is megvalósul, és betegségeink megszűnnek. A harmadik évezred gyógymódja a virágokban lakozó gyógyító energiákat alkalmazza. Bemutatjuk radiesztéziás eszközökkel, izomteszttel, Bach kártyával, verbálisan, intuícióval és testtérkép alapján a megfelelő virágeszenciák kiválasztását. Dr. Edward Bach életművének ismertetése.

BIOENERGIA (2 nap) 32.000 Ft
Időpontok:

ALTERNATÍV MOZGÁS- ÉS MASSZÁZSTERÁPIÁBÓL, melybe a thaimasszázs is beletartozik E.T.I. vizsgára felkészítés.

Részletfizetési kedvezmény! Szeretettel várok mindenkit, akit taníthatok, és akitől tanulhatok...
A tanfolyamok elegendő számú jelentkező esetén indulnak. Időpontokat a résztvevőkkel egyeztetem.
A tanfolyamokra jelentkezni lehet e-mailben és telefonon.
Telefon: 06-76/485-430
Mobil: 06-30/2492-420
E-mail: info@medicineman.hu