"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

NÉPI PIÓCA KEZELÉSEK - tanfolyamok időpontjai:

Vese és hólyagbetegségek kezelése hirudoterápiával

Vesegyulladás (nefritisz):

A vesék gyulladását rendszerint fertőzés okozza, pl. a vesemedence-gyulladás (pielonefritisz), de okozhatja téves, a veséket károsító immunválasz is. A gyulladás általában nem terjed ki az egész vesére. Elsődlegesen a glomerulusokat (a vese szűrőrendszerének első részét képező érgomolyag), a tubulusokat és őket körülvevő szöveteket érinti. Tüszős mandulagyulladás után a streptococcus baktériumok okozta fertőzés a vesék glomerulusait is megtámadhatják. Tünetei arc- és szemhéjödéma, később inkább a lábak ödémásodnak. Bakteriális fertőzések következménye: magas láz, szomjúság, esetleg hányás, hasi fájdalom, zavaros vizelet, későbbi következménye lehet veseszövet és vesemedence károsodás.

Vesemedence-gyulladás (pyelonephritis):

Egyik vagy mindkét vese bakteriális fertőzése, 90%-át a vastagbélben nagy számban előforduló Escherichia coli baktérium okozza. A staphylococcus baktérium által okozott bőrfertőzés is a véráram útján átterjedhet a vesékre.

Vese infarktus:

A veseszövet egy részének elhalása, amely a veseartéria ágának elzáródása miatt jöhet létre. A embolus származhat a szívben lerakódott vérrögből (trombus), vagy az aorta falán felrakódott koleszterin (ateróma) leszakadt darabjaiból. A vérrög kialakulását okozhatja súlyos érelmeszesedés, az érfalak gyulladása (arteritisz), vagy a vese artéria kitágult falának (aneurizma) repedése is okozhatja. Tünetei lehetnek állandó deréktáji fájdalom az érintett oldalon.

Húgyúti fertőzések:

Egészséges emberekben a húgyhólyagban lévő vizelet steril, se baktériumok se más fertőző mikroorganizmusok nincsenek benne. Alsó húgyúti fertőzés a húgycső és a húgyhólyag, felső húgyúti a húgyvezetékek és a vese területét érinti. Húgyúti fertőzéseket okozhatnak baktériumok, vírusok, gombák, és számos parazita. Húgyúti fertőzések több mint 85%-át a beteg saját beleiből vagy hüvelyéből származó baktériumok okozhatják. Vírusokban a kettes típusú herpesz szimplex vírus, gombáknál a kandidás gombafertőzés igen gyakori. A trichomoniázis nevű betegséget nemi úton terjedő protozoon okozza, melynek tünete sárgás-zöldes váladékozás a hüvelyből.

Húgycsőgyulladás (urethritisz):

Okozzák baktériumok, gombák és vírusok. A nemi úton terjedő gonorrheát okozó Niesseria gonorhoeae. Férfi húgycsőgyulladás leggyakoribb okozója a gonococcus. A chlamidia és herpesz szimplex vírus is okozhat húgycsőgyulladást.

Húgyhólyaggyulladás (cystitis):

Elsősorban nők körében gyakori a húgyhólyaggyulladás, számos nőnél ismétlődően lép fel. A hüvelyi baktériumok jutnak a húgycsőbe és a húgyhólyagba. Férfiaknál ritkábban fordul elő, a húgycsőgyulladás átterjedhet prosztatára és a húgyhólyagra is. Jellemző rá a gyakori vizelési inger, valamint égő, fájdalmas vizeletürítés. Fájdalmat okozhat a szeméremcsont felett, esetleg deréktájon. A vizelet zavaros, az esetek 30%-ánál láthatóan véres, gyakori az éjszakai vizelés. Idős embereknél vizelet inkontinencia is kialakulhat.

Vizelet inkontinencia:

A vizelet ellenőrizhetetlen ürülését jelenti. Gyakorisága az idős korban az évekkel arányosan nő. Minden harmadik személy hólyagkontroll problémákkal küzd, és az érintetek között kétszer anyi a nő mint a férfi.

Piócával kezelt biológiailag aktív zónák:
1: Derékzóna 1 pont a gerincen középen a 2-3 pontok a gerinctől 2 ujjnyira (1,5 cun) 8-9 pontok 4 ujjnyira (3 cun) találhatók, továbbá a következő pontokat kell kezelni: 6-7, 4-5, 10-11, pontok
2: Keresztcsonti zóna 12, 13-14 15-16 pontok
3: Köldök alatti zóna 20, 17 pontok
4: Májzóna 18, 19, 21, 22 pontok