"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

Ősi gyógymódok: A Kuznyecov féle iplikátor

Egykoron, de még ma is bolondnak nézik az indiai és más nemzetiségű fakírokat, akik szöges ágyon fekszenek és mélységesen sajnálják őket. Előéleteink és gyakorlati tudásunk hiánya gyakran vezetett bennünket félre és kipróbálás nélkül elvetettünk csodálatos hatású módszereket.

Ivan Ivanovics Kuznyecov által kifejlesztett iplikátorból közel 100 milliót adtak el a világon, nagy részét a volt Szovjetúnió területén és egyre jobban terjed, mivel hatékonysága azonnal jelentkezik. Káros mellékhatásai nincsenek ha betartjuk az utasításokat.

A műanyag vagy szövet lepedőre általában 9 cm2-ként kör alakú 18 hegyes tűvel rendelkező korongokat erősítenek. Ezek a tűk ingerlik a bőrön található idegvégződéseket, akupunktúrás pontokat, kötőszövetet, stb. Ha valaki teljes háttal ráfekszik az iplikátorra az első 2 percben kissé fájdalmas, kellemetlen érzés tölti el. A fájdalom hamar elmúlik, bizsergő érzés erősödik, lassú melegedést érez a háton. A hát kipirosodik és nincs az a masszázs, amivel ilyen vérbőséget lehetne előidézni, mint az iplikátorral.

Az iplikátor erős ingerlő hatásának köszönhetően fokozza a hajszálerekben a véráramlást, a szövetekben lerakódott salakanyagok eltávolítását. Aktivizálja a vér és nyirokkeringést és ezáltal jobb lesz a szövetek tápanyag és oxigén ellátása, valamint elősegíti az izmok ellazulását. A hormonháztartásra kedvezően hat, az agy fájdalomcsökkentő hormonokat termel. A különböző reflexzónákon keresztül kitűnő távolhatások érhetők el első szervek betegségeinél. Ezenkívül meglepően jó eredményeket értek el izületi megbetegedések, gerincfájdalmak, fejfájások, fáradtság, levertség, nőgyógyászati problémák, incontinentia, álmatlanság, arc és szemkörüli izmok rángása, dadogás, stb.

Az iplikátor egyszerű eszköz, megfelelő orvosi felügyelet mellett otthon is alkalmazható, a kezelések során káros mellékhatás nem jelentkezik.

Több fajtája van, ez függ a tűk élességétől, távolságaitól, valamint attól, hogy milyen testrészre illesztik. Van olyan, amire rá lehet feküdni, vagy ülni, ezenkívül gumírozott szalaggal lehet vállra, könyökre, térdre, fejre, stb. helyezni.

Kisebb problémák esetén napi 10 perc kezelés szükséges, régi krónikus betegségeknél 20-40 perc. Megfelelő hozzászoktatás esetén a testrészekhez rögzítve akár több órai kezelés is lehetséges.

Ne felejtsük el a fokozatosságot. Az iplikátor erős ingerlő hatása révén fokozott méregtelenítést idéz elő a vele érintkező szövetekben, valamint távolhatása révén a reflexzónáknak megfelelő belső szervekben.

Iplikátor használatának ellenjavallatai: lázas megbetegedések, heveny gyulladások, bőrelváltozások, fertőző betegségek, szemölcs, sötét anyajegyek, pigmentfolt, kiütés, hólyag, szemölcs, pikkelysömör, övsömör, gyulladt bőr, bármilyen seb, bőr alatti zsírcsomó, zsírdaganat, nyirokcsomó és műtéti heg, visszértágulat, visszérgyulladás, trombózis, vérzékenység, ödéma, terhesség, magas vérnyomás, infarktus veszély, rosszindulatú daganatos betegségek, stb.

Az iplikátor használata előtt mindig kérje ki a kezelőorvosa és természetgyógyász tanácsát.