"Ha nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre!"

Fakírok ágya

A rheumatikus, ízületi és gerincfájdalmak, panaszok alternatív módszerekkel - például nyirokmasszázzsal, csontkovácsolással, lágy izomkontrollal, tradícionális thai masszázzal - jelentősen javíthatók. Léteznek otthon végezhető terápiák is, egyik ilyen a "fakírok ágya", azaz a Kuznyecov-féle applikátor, melyet a vállalkozó szellemű reumások és ízületesek figyelmébe ajánlok.

Gerincünk egy igen erős, mégis rugalmas, csodálatosan mozgó szerkezet, amely hosszú időn keresztül képes komoly terhelést elviselni. A helytelen testtartás, az ülő munka, vezetés, az egyoldalú terhelés és mozgás következtében az érintett izmok és ízületek már nem képesek "rendeltetésszerűen" működni. A csigolyák elmozdulhatnak a helyükről, idegbecsípődések alakulhatnak ki, melyek heves fájdalmat kelthetnek.

Ugyancsak rendszeres, nehezen tolerálható fájdalmat élnek át a rheumatoid arthritisben, vagy sokízületi gyulladásban szenvedők. Fájdalmas degeneratív elváltozás az ízületi porckopás (artrózis) is, melyet előidézhet: mechanikus hatás, az ízületi folyadék termelésének csökkenése, az ízületek egyenetlen terhelése, felszínének egyenetlensége, korábbi sérülése. Az ellapuló porcok mellett a csigolyákon madárcsőrszerű képződmények, csontkinövések (osteofiták) keletkezhetnek. Ezek alkalmanként leszakadhatnak, szabadon mozoghatnak az ízületi térben, esetenként képesek az ízületi mozgás hirtelen gátlására, ami rendkívül súlyos fájdalommal jár.

A számos orvosi és alternatív kezelési lehetőségen túl a Kuznyecov-féle applikátor egy egyéni használatra is alkalmas, gyógyászati segédeszköz. Alapgondolata a hagyományos kínai orvoslás őskorának tapasztalataiból származik. Hatása az ún. "pekingi kalapács" alkalmazásának eredményeivel hasonlítható össze. Megszűnteti az ízületekben, izomzatban és a hátgerincben jelentkező fájdalmakat, elősegíti a szervezet regenerációját és növeli munkaképességét, egyben mozgósítja a szervezet kóros fájdalomjelenségek leküzdésére irányuló önvédelmi erőtartalékait.

Műanyag vagy szövet lepedőre 18 hegyes tűt tartalmazó korongokat erősítenek, melyek ingerlik a bőrön található idegvégződéseket, akupunktúrás pontokat és a kötőszövetet. Teljes háttal az applikátorra feküdve, az első 2 perc kellemetlen, kissé fájdalmas, majd a fájdalom hamar elmúlik, a bizsergő érzés erősödik, lassú felmelegedés kezdődik, a hát kipirul. Nincs az a masszázs, amivel ilyen vérbőséget lehetne előidézni! Ugyanez a hatás érhető el bármely kezelt területen: nyakon, derékon, fejen stb.

Az applikátor ingerlő hatása fokozza a hajszálerekben a véráramlást, a szövetekben lerakódott salakanyagok eltávozását, javítja az idegpályák működését, fájdalomcsillapító, egyben élénkítő hatású. Aktivizálja a vér- és nyirokkeringést, ezáltal jobb lesz a szövetek tápanyag- és oxigénellátása, emellett elősegíti az izmok ellazulását. Kedvezően hat a hormonháztartásra is. A terápia kezdetén fellépő fájdalom következtében az agy fájdalomcsökkentő hormonokat termel, melyek a kezelt terület egészére hatnak. A különböző reflexzónákon keresztül kitűnő távolhatások érhetők el a belső szervekhez. Emellett jó eredmények érhetők el többek között ízületi panaszok, gerincfájdalmak, fejfájás, fáradtság, levertség, nőgyógyászati problémák, álmatlanság, arc- és szemkörüli izmok rángása, asztma, szív- és érrendszeri betegségek esetében is.

Feküdjünk rá az applikátorra, vagy szorítsuk rá gumival a kezelendő felületre, beteg testrészre. Kisebb problémák esetén napi 10perc, régi krónikus betegségeknél 20-40perc kezelés szükséges. Hozzászokás után a testrészhez rögzítve akár több órai kezelés is lehetséges.

Tartsuk be a fokozatosság elvét! Az applikátor fokozott méregtelenítést idéz elő a vele érintkező szövetekben, és távolhatása révén a reflexzónáknak megfelelő belső szervekben. Ezért számoljunk a méregtelenítés mellékhatásaival is! Magának a kezelésnek káros mellékhatása nem ismert.

Ellenjavallatok: lázas, fertőző betegedések, heveny gyulladások idején; bőrelváltozások a kezelendő felületen: szemölcs, anyajegy, melanoma, kiütés, pikkelysömör, övsömör, bármilyen seb, bőr alatti zsírcsomó, zsírdaganat, nyirokcsomó duzzanat és műtéti heg; visszérgyulladás, trombózis, vérzékenység, ödéma, terhesség, magas vérnyomás, infarktus-veszély, rosszindulatú daganatos betegségek.

Az applikátor használata előtt kérje ki orvos vagy természetgyógyász tanácsát!